Ane Heggland

Ane Heggland Broen

Selvportrett

Inkjet print

Ane Heggland Broen har laget et dagsaktuelt verk som har en personlig vinkling på den situasjonen vi er midt oppi nå. Coronaviruset har hatt stor påvirkning på hele verdensbefolkningen, og er en sak som opptar mange. Det er lett å føle at alt blir litt overveldende og uvant, og sitte igjen med en følelse det er vanskelig å sette ord på.

Heggland Broen drar oss ned på bakken igjen, med denne personlige bildeserien som består av 15 selvportretter tatt i hennes eget hjem. Hun forteller at hun som kunstner har vært mye inspirert av konseptkunst, som er en stilart som oppsto på 1960- og 70-tallet. Det er også denne stilen som har vært inspirasjon for dette verket. 

Noe som er typisk for denne kunststilen er at dokumentasjonen og tanken bak verket er minst like viktig som selve utførelsen. Heggland Broen har valgt å dokumentere sin egen utvikling i denne perioden hvor Norge har gjort drastiske tiltak mot viruset. Bildene viser følelser og hva hun har brukt tiden sin på for å komme gjennom denne rare tiden vi er i nå.

%d bloggere like this: