Ashni J. Merwin

Ashni J. Mervin

Lekent 

Lerret, 76 x 60 cm

Maleri, akryl maling

Ashni J. Mervin bruker mange forskjellige farger når hun jobber. Noen ganger er fargepaletten knyttet til en stemning eller en følelse, andre ganger tar hun det første hun ser og holder seg til et visst antall farger hun har bestemt seg for. 

Verket Lekenter inspirert av abstrakt ekspresjonisme. Ekspresjonismen startet som en stilretning sent på 1940-tallet i New York. Her er ikke det noe spesifikt som er malt. Det er på en måte rotete, spontant og raskt gjort. 

Verket har en livlig og leken stemning. Konsistensen på malingen i verket er tykk for å få pastouse strøk. De rette kvadratiske strøkene er inspirert av kunstneren Mark Rothko og hans rå følelser og de strenge strøkene i verkene hans. Noen av fargene er også transparente som gir overlappinger. Verket skal åpne opp for egne tanker og følelser. 

%d bloggere like this: