Caroline H.Torgersen

Caroline Hafnor Torgersen

Sjebnekvinnene

21 cm × 29,7 cm

Tresnitt

Caroline Hafnor Torgersen har over tid utforsket mange ulike kunstneriske medier, og har blant annet jobbet med akvarell og akryl. De siste årene har hun utforsket tresnittets mange ulike uttrykksformer, fra det detaljerte til det mer abstrakte. Dette verket er preget av en nærhet til treverket, der fliser har fått fly fritt og materialet i seg selv har blitt en del av kunsten. Treets unike kvaliteter og vakre mønstre skinner gjennom på lik linje med motivet i seg selv. Gjennom prosessen utfolder motivet seg på en unik måte, og treets kvaliteter er med på å påvirke motivets endelige form. Ved hjelp av grove verktøy har kunstneren skapt et organisk utrykk som er med på å fremme de naturlige kvalitetene i kvinnenes kropper.

De tre kvinnenes kropper viser det naturlige, både gjennom materiale og form. I vår tid er synet på kvinnekroppen forvrengt til noe som ikke engang minner om en menneskekropp. I stedet for å vise enda en urealistisk kropp har kunstneren valgt å minne tilskueren på hvordan et ekte menneske ser ut. Kunstneren har også latt seg inspirere av pop-art. Kunstnerne på denne tiden skapte verk som stilte spørsmål ved plassen kvinnekroppen hadde i kunsten og i media. Sakte men sikkert tok de kvinnekroppen tilbake, og den var ikke lenger bare en oppstilt og pyntet figur. Man kan spørre seg om denne prosessen egentlig er ferdig, eller om den bare så vidt har begynt. 

%d bloggere like this: