Emilie Kooyman

Emilie Kooyman

07.04.20-13.04.20

Maleri, 50 x 70 cm

Akryl på lerret

Kan man noen gang gi slipp? Ikke bare litt, ikke bare noe, men alt? Slippe alt man holder fast ved og alt man er, alt man tror man må og alt man tror man ikke vil. Gi slipp. Det høres så mye lettere ut enn det er. For de fleste vil det være umulig å slippe den lille illusjonen av kontroll. Slipper man taket i kontrollen kan verden rakne, slik kjennes det. Til tross for dette har ingen mennesker i verden noen reellkontroll.

Med verket 07.04.20-13.04.20utforsker Emilie Kooyman disse temaene i liten skala. Når man alltid har en plan, en tanke, en oversikt, hvordan kjennes det da å slippe taket? Ikke planlegge, ikke tenke, ikke ha full oversikt. Gi fra seg illusjonen. Inspirert av kunstnere fra den abstrakte ekspresjonismen, slik som Jackson Pollock og Sam Francis, jobbet Kooyman i tidsrommet 7.april – 13. april utfra sine instinkter, lot penslene følge kroppens bevegelser, uten noen annen plan enn å ikke ha en plan. Dette verket er et resultat av denne prosessen.

%d bloggere like this: