Erikka Marie Sørensen


Erikka Marie Sørensen 

Ubrukt 

Maleri, 90 x 70 cm 

Akryl på lerret 

Erikka Marie Sørensen er opptatt av å fange ulike perioder i sitt liv eller i verden i sin kunst. Hun arbeider med forskjellige malingsteknikker som akryl, gouache og akvarell. 

Starten av prosjektet var sent i februar 2020. Dette var rundt den tiden covid-19 kom til Norge. Under hele prosessen har Sørensen som tredjeklasseelev på videregående, opplevd konsekvensene i området av hovedstaden med mest smitte (Gamle Oslo). Konsekvenser som anbefaling om å være hjemme hvis syk, en meters regel, være i karantene i to uker, stenging av skolen og ikke minst avlysning av russetiden og mye mer. Hennes mål var å fange alt det uvirkelige rundt seg i sitt verk. 

Erikka hadde vansker med å finne ut hva hun skulle ta for seg som eksempel på situasjonen. Om det skulle være generelt for samfunnet, altså konsekvenser vi alle kjenner på, eller fra hennes eget synspunkt og hennes opplevelse. Hun er fult klar over at avlysningen av russetiden er et lite problem i forhold til andre konsekvenser Norge står ovenfor, men valgte fortsatt hennes egen største konsekvens. Ved dette vinklet Sørensen maleriet inn til et selvportrett av hennes egen ubrukte russedress. 

Verket skal fange tiden på en enkel og tydelig måte og har derfor tatt inspirasjon fra stilen popart hvor streken er tydelig og forenklet og passer godt med målet til kunstneren. Popart har sterk tilknytning til tegneserie hvor humor er sentralt. Erikka har da prøvd å få litt humor inn i verket, dette med artige puns som «Viruss» og «Cornona russ 2020». 

Erikka Sørensen vil fortsette å prøve å fange forskjellige aspekter ved pandemien som herjet i år 2020 til ?. 

%d bloggere like this: