Erlend Ville Lai Ming Fredheim

Erlend Ville Lai Ming Fredheim

Virus i en blodig verden. 

Collage og akryl.

I verket «Virus og en blodrød verden» har Erlend tatt inspirasjon av dadaismens kaotiske og sterkt politiske budskap. Det kritiserer verdens ledere i dag, for at deres ignoranse og kaldblodighet har ført til hundretusenvis av tapte liv. Det skal vise det blodige røde, det absurde, det vonde, de kalde faktaene. Ledere verden over har mye av ansvaret for hvordan viruset har spredd seg og kritikken rettes i stor grad mot Trump og Bolsonaro, men også håndteringen av viruset globalt.  

Vi lever i en tungsindig, merkelig tid, der ledere klør seg i hode og gjør spontane feil valg.  Andre sprer feil informasjon på bekostning av uskyldige mennesker, for å styrke sine egne interesser og private agenda. Vi, folket er blitt avmektiggjort. Både fordi det ikke er mye å bidra med og fordi statsledere og topper sitter med mer makt og kontroll enn noensinne. Det viser seg og være til ingen nytte for oss. Ingen var forberedt på en pandemi. Ingenting ble gjort. Og nå må vi betale prisen. 

%d bloggere like this: