Fredrikke Franck Erikstad

Fredrikke Franck Erikstad

Observatøren

Maleri, 100 cm x 70 cm 

Akryl på bokpapp

Fredrikke Franck Erikstad har i dette verket valgt å sette lys på seksualiseringen og objektiviseringen av kvinnekroppen. Inspirasjonen kommer fra konseptuell kunst, der tematikken i bildet ikke blir avslørt ved første øyekast.

Det religiøse trekkes inn i bildet ved hjelp av trekant-symbolet som ofte finnes i religiøs kunst, mens redde armer, og bein som ikke har muligheten til å løpe vekk, skaper et skremmende uttrykk.

Illusjonen av en hodeløs dame representerer ideen om å ikke kunne tenke eller handle selv; det er i hvert fall sånn det ser ut for de som ser på. Den danderte armen sender både ut signaler om noen som vil se vakre ut, men som også vil beskytte seg selv. Dagens samfunn er en kvinnekamp mellom hvordan man vil se ut ovenfor seg selv og hvordan man vil se ut ovenfor andre, og dette vil kunstneren fange i maleriet sitt.

Vi er observatørene, som ser på kroppen og reduserer den til kunst.

%d bloggere like this: