Georg Bårgard Haugen

Georg Bårgard Haugen 

eget verk

Akrylmaling på ark

Georg Bårgard Haugen har i «Det ukjente mennesket» 30. mars 2020, gått for en metode uvanlig for sine verk. Tidligere verk av Haugen ser man han har gått for en teknikk som ligner mer sløydarbeid med hardt røft uttrykk eller lino/tre -trykk, men her har han gått for akrylmaling. I disse korana tider har det vært vanskelig for kunstneren å få tilgang til større nødvendig utstyr. Det er viktig for Haugen å få frem hvordan mennesket faktisk er i dette verket, samspillet mellom tittelen og motivet er tydelig. 

Haugen har her blitt inspirert av kubismen, med flere deler og vinkler av samme mennesket. Alle de ulike delene representerer et samme menneske, men forskjellige sider og tanker. Mennesket blir lett påvirket av mange faktorer som former mennesket for den dagen. Innsiden til et menneske er ikke den samme hver dag, en dag er man mer gretten enn en annen hvor man er glad. Selve ansiktet har mange forskjellige farger, bakgrunnen er en helt nøytral farge. Ansiktet er det viktige her, «Det ukjente mennesket» handler om hva som skjer i hodet til et menneske.

%d bloggere like this: