Guro T. Walle

Guro T. Walle

Beauty standards

Maleri, 70 x 80¨cm

Akryl og papir på papp

Guro T. Walle får inspirasjon fra ulike stilretninger, og jobber med forskjellige medier. Hun er særlig interessert i å blande teknikker og materialer.

Verket Beauty standardser inspirert av Kubismen, spesielt Picasso sine portretter. Kubismen er antinaturalistisk, og søken på tingenes hovedform er fremtredenen i alle kubistiske verk.  

På maleriet til gutten er ordet «Beauty» plassert i det øvre venstre hjørnet, og ordet «Blind» er plassert i øyet. På jenta sitt maleri er ordet «Mute» plassert på munnen, mens ordet «Standards» er blitt plassert nederst til høyre. 

Verket utforsker skjønnhetsstandarden mange unge føler på i dag. Bokstavene er klippet ut fra sladdermagasiner, dette var et aktivt valgt ettersom disse magasinene er med på å holde på skjønnhetsstandarden. Idealet har for mange tatt over fra det originale, men det er mange der ute som fortsatt ikke har planer om dette. 

%d bloggere like this: