Herman Skrinde

Herman Skrinde

Uro

Skulptur (21/30/30cm)

Leire, akryl og papir

I verket «Uro» jobber Herman Skrinde i surrealistisk tradisjon.Surrealismen er en retning innen modernismen som tar inspirasjon fra det ubevisste og absurde og har et drømmeaktig uttrykk.

Installasjonen består av en mann i undertøyet. Mannen får ikke sove, og føler at det er noen som ikke hører hjemme i hans egen stue. Han ser forskrekket inn i speilet. Hodet hans er snudd 180 grader, og i speilet ser han sitt eget bakhode. Dette uttrykker en fremmedfølelse for seg selv. Et sentralt tema er identitet. Denne skulpturen skal fortelle om en uro uten opphav, og et mislykket forsøk på å spore den opp. Identitet har også vært et gjennomgående tema i verkene til den surrealistiske maleren René Magritte, for eksempel i maleriet The Son of Man.

%d bloggere like this: