Ingeborg Fiona Solheim-Allen

Ingeborg Fiona Solheim-Allen

Byrom 

Digital illustrasjon

297 cm x420 cm

Adobe illustrator 

Ingeborg Solheim-Allen er spesielt interessert i Pop Art og arkitektur. Den digitale illustrasjonen Byromer inspirert av akkurat dette. Tittelen er Byrom, men tema er boligopprør og boligkrise.

Ved å tegne får Solheim-Allen utløp for tanker. Tegning er for henne et virkemiddel for å formidle tanker, ideer til andre. 

Pop Art referansen i verket kommer frem vedpaletten som hovedsakelig består av primær- og sekundærfarger. Byrommet er inspirert av favelaene i Rio de Janeiro, hvor de «lystige» fargene står i sterk kontrast til fattigdom og slum folk lever i.

På begynnelsen av skoleåret 2019/2020 var det over 6000 studenter i boligkø. Det bygges boliger, men prisene per kvadratmeter er høye, og gjør det vanskelig for unge og enslige å komme seg inn på boligmarkedet. Verket skal illustrere Oslo med hus som bygges tett i tett, og fyller byen. 

%d bloggere like this: