Ingunn Jonson

Ingunn Jonson

Påske

Gouache, 3 stk. 24 x 17cm

I Ingunn Jonsons verk blir hverdagen presentert som kunst. Hun er opptatt av at publikum skal kjenne seg igjen i verkene sine og ønsker at minner og nostalgi skal prege opplevelsen av kunsten. Motivene i verkene hennes er ofte gjenstander man omgås til vanlig. Gjenstandene blir framstilt som en forenklet versjon av seg selv, men likevel lett gjenkjennelige. Gjennom sin figurative kunst ønsker Jonson å trekke fram verdien i det hverdagslige. Hun ønsker å sette fokus på at de små tingene i hverdagen er verdifulle og at man må sette pris på det man har rundt seg. Ved å presentere kjente gjenstander som er tatt ut av sitt vante miljø, serverer hun publikum disse tankene på et sølvfat. 

Det er ikke uvanlig at Jonson lager serier, der det samme motivet blir framstilt på ulike måter. Hun liker å utforske hvordan motivet oppleves forskjellig ved å endre uttrykksformen, fargene eller komposisjonen. 

I dette verket har hun gjengitt det samme motivet i forskjellige farger for å trekke oppmerksomheten mot selve gjenstanden. Hun ønsker å få publikum til å se gjenstanden med nye øyne.

%d bloggere like this: