Kainat Jawaid

Kainat Jawaid

Lukket

Akryl på bokpapp 70x50cm

I dette verket utforsker kunstneren følelsen av å føle seg «lukket» og vanskeligheten med å åpne seg opp for andre. Dette uttrykkes gjennom motivet som er en banan, med flere lag av skall som gjør det vanskeligere å åpne den opp. Temaet er mer på den dystre siden, og derfor fungerer de sterke og livlige fargene som en kontrast til dette. Temaet ser også på stigmatiseringen rundt mental helse og det å faktisk innrømme at man ikke har det godt, og sliter med psykiske lidelser. 

Kainat Jawaid jobber med referanser til surrealisme. Surrealismen startet som en stilretning på 1900-tallet med fokus på å fremme det ubevisste og absurde som kan komme frem i drømmer. Hun forsøker i dette verket å kombinere surrealismens tematikk med den livlige fargepaletten til pop art.

%d bloggere like this: