Mads Bauer-Hartmark

Mads Bauer-Hartmark

Mor og barn, Gazastripen 2018

Maleri – 29,7 cm x 42 cm

Akryl

Motivet har elementer fra en samling av bilder fra Gazastripen der det palestinske folk lever innestengt, undertrykt og i konstant fare. Kvinnen og barnet i omfavnelse er stilisert med inspirasjon fra fremstillinger av Maria og Jesus-barnet og fremstår som et symbol på fred, håp og trygghet. De står sentralt i bilde og moren skjermer barnet fra de kaotiske, fryktinngytende omgivelsene. I dette bilde har Bauer arbeidet mye med symbolikk og historiefortelling, bakgrunnen fremstår grå og mørk men flere subtile elementer åpner for tolkning og studering. 

Utformingen henter inspirasjon fra Francis Bacon. Hans verk er ofte inspirert av konflikt og urettferdighet, ting som er viktige å belyse og som kunsten kan fungere som en viktig kommentar til. Israel-Palestina konflikten er noe som har vært i nyhetsbildet hele min oppvekst, og noe som virkelig engasjerer meg. I tiden vi er inne i nå må vi huske på menneskene som lever innestengt på Gazastripen, og ikke har et trygt hjem å isolere seg i. Urettferdigheten i verden fortsetter og undertrykkelsen av det palestinske folk er mer aktuell enn noen gang.

%d bloggere like this: