Martine F. Eckmann

Martine F. Eckmann

Et håp om sommer 

2020

Et håp om sommerer et maleri av ulike sommerfugler. De ti sommerfuglene er malt i ulike størrelser, vinkler og farger. Det er gjort for å fremme en nyansering av de tilknyttede følelsene, samtidig som det skaper en større dybde i maleriet. Det er brukt akrylmaling for å male maleriet.  

Lepidoptera, som er det vitenskapelige navnet på sommerfugl, har et larvestadium og et puppestadium. De er fanget i en puppe før de vokser ut og blir en sommerfugl. Martine følte selv hun var fanget i en puppe, som menneskene erkjenner som sitt hjem. Hun malte maleriet under korona pandemien, og føltes seg derfor innesperret i sitt eget hjem. 

Sommerfuglene er et symbol på håp. Når Martine malte Et håp om sommerassosierte hun sommerfuglene med frihet og sommer. Tematikken i maleriet er derfor å bli sluppet ut av sin egen puppe og føle friheten igjen. Sommerfuglene er derfor et symbol på håpet etter sommer og en mer normal livstilværelse. 

Martine tok inspirasjon fra stilretning pop art. Det er en stilretning som har et kjennetegn for sine sterke og rene fargeplater. Disse virkemidlene har hun tatt i bruk i sitt maleri. Hun har benyttet seg av fargene, gul, oransje, rosa, lilla og blå. Martine ville ha et fargerikt utrykk i maleriet sitt. 

%d bloggere like this: