Mert Arslan

Mert Arslan

Utopi

Maleriet til Mart Aslan er malt med akrylmaling og verket «Utopia». viser en abstrakt verden. 

Mart Arslan er opptatt av psykologi og politikk, og det er tydelig at han velger å formidle mening og budskap med symbolske virkemidler. Kunst handler ikke bare om det estetiske, for man må åpne øynene sine og tolke for å forstå en større mening. 

Merts tidligere verk som selvportrett og skulptur, kan man også se en tydelig bruk av symboler for å vise et meningsinnhold. 

Verket Utopia består av forgrunn og bakgrunn. I bakgrunnen kan man se at lerretet er delt i to med fargene rødt og blått, og at hvite streker går på tvers av lerretet. Dette symboliserer skjebnen til mennesket. Fargen rødt representerer det onde, blå representerer det fine med livet, mens de hvite strekene representerer veiene du tar i livet.

I forgrunn er det en fyr som røyker og det kommer fargerikt røyk ut av dette. Røyken skal representere tankene som flyter rundt i verden. 

%d bloggere like this: