Mina Wikeby

Mina Wikeby

What a wonderful world

Originalt verk: Film av interaktiv installasjon, video – 07:07minutter

Verk som vises: Bearbeidet tekst fra tilbakemelding

___________________________________________________________________________

Min installasjon kunne ikke vises i denne konteksten, og jeg har derfor valgt å stille ut tilbakemeldingen jeg fikk til verket mitt. Installasjonen bestod opprinnelig av en stue, med en TV som viste en mørk virkelighet fra nyhetsinnslag, internett og dokumentarer. Under er tekst til det originale verket.

Hvordan klarer vi å spise middag samtidig som vi ser hundre tusen dø av sult på Dagsrevyen? Virkeligheten er vond å håndtere, og nettopp derfor velger vi å lukke øynene.

Vi er privilegerte nok til å se verden med filter. Et filter som viser deg det herlige, søte, gode, friske og sunne. Dette er ikke virkeligheten for alle. Akkurat her, akkurat nå, leser du Mina Wikebys artist statement, samtidig som livet til flere tusen mennesker og dyr blir drastisk forandret av krig, vold, naturkatastrofer og faenskap.

Wikeby har alltid vært betatt av det mørke og fascinert av kunst som sjokkerer. Inspirert av dadaismen, har hun fokusert på å provosere, kritisere og ikke minst påvirke din hverdag. Hun utfordrer tilskueren til å se forbi det typisk estetiske vakre, og åpner opp for refleksjon og rystelse.

What A Wonderful Worlder et forsøk på at akkurat duskal stille deg kritisk til, og bevisstgjøre deg om sensuren og falskheten i samfunnet vårt. Våg å få en nærhet til det onde og stygge i verden, kun da kan vi fremme det lyse. Åpne øynene dine, kjenn på hvor du står. Er dette en verden du ønsker å leve i?

%d bloggere like this: