Nora Kayed Amundsson

Nora Kayed Asmundsson

Music Pill 

Digitalt, 30 x 42 cm

Illustrator/ tegning på Ipad i appen Procreat

Nora Kayed Asmundsson har jobbet digitalt for å skape verket Music Pill. Den digitale teknikken er utført i appen Procreat med appelpensel. 

Inspirasjonen til verket er hentet fra pop art. Pop art var en stilretning som startet i 1950 årene.Betegnelsen «popkunst» (popart) kommer av «populærkunst», og henviser til denne kunstretningens fokus på temaer og teknikker hentet fra masse- og underholdningskulturen.

Elementer Nora har gjenbrukt i eget verk er den sterke og klare fargebruken med mye kontraster. Hovedelementet har også blitt inspirert av tegneserieutrykket som kjennetegner store deler av pop art.

Verket skal forestille hvordan det er å høre på musikk. For mange trigger musikk følelsene på samme måte som rus kan. Musikk kan nesten virke som en lykkepille. Hovedelementet er derfor en åpnet pille som inneholder noter. Pillen er et symbol for «en dose musikk» eller en spesiell sang/ spilleliste. Musikk er noe vi ikke kan se, for å skape en illusjon av hvordan det er å føle og høre musikk har Nora gitt bakgrunnen elementer som representerer lydbølger. Lydbølgene er fylt av typografi og grafiske elementer som representerer musikk og følelser/tanker som de fleste knytter til musikk. Komplementærfargene (oransje og blå) fremhever forskjellen på elementer hentet fra virkeligheten og elementer som illustrerer hvordan det er å høre og føle musikken.

%d bloggere like this: