Nouhayla Benchi

Nouhayla Benchi

THEIR LOST BIRTHDAY 

materialer

2020

Their Lost Birthday er navnet på verket til Nouhayla Benchi. Hun har valgt surrealismen som inspirasjon for sitt verk.  Dette er en kunstretning som oppstod på 1920-tallet. Verkets format er kvadratisk og har sterke farger som bringer budskapet til seeren. 

Formatet er 50x50cm. og teknikken er olje på lerret. Motivet har en forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn. Benchi tok inspirasjon fra sin fødsel som ikke var noen garanti for overlevelse. Hun viser sine tanker bak dette ved å illustrere en hodeløs baby som strekker seg mot en ballong som forlater kroppen. 

Benchi ønsker at seeren får øynene opp for dette budskapet, og prøver å forestille seg situasjonen. På samme måte som Benchis bevissthet rundt dette, kan det hende at flere kjenner seg igjen i budskapet.  

%d bloggere like this: