Ragna Hovdegard Bergersen

Ragna Hovdegard Bergersen

Å gro

maleri

Lerret, akryl

Ragnas kunstretning går ut på å lage estetiske verk. Hun har alltid hatt ett øye for såkalte «pene» verk. Hun liker selv å lage kunst som ikke nødvendigvis provoserer så mye. Mange ville kanskje kaldt dette kjedelig, men ifølge Ragna vil hun tilfredsstille de som ser kunsten hennes. Mye kunst for tiden skal kritisere, skape reaksjoner og provosere, dette har hun rett og slett gått litt lei av. Hun mener at å romantisere gode holdninger kan være like givende som å kritisere uetiske. Ragna vil fokusere på det vakre i verden, ikke kun det negative. Å fokusere på ting som å endres i et samfunn er viktig selvfølgelig, men siden så mange gjør det alt fokuserer Ragna på en litt annen retning.

«Å gro» passer godt til denne forklaringen ved at ideen kom fra at det skulle være estetisk pent. Verket er inspirert av surrealismen, i den forstand at det «vokser» blomster og planter ut av ansiktene til personene i bildet, noe som ikke ville gått i virkeligheten. Det er også surrealistisk ved at hun har prøvd å lage et bilde som viser følelsene som kommer fram i et forhold. Forelskelse kan være en eksplosiv følelse og inneholde mange andre følelser. I dette bilde har Ragna først og fremst prøvd å få frem den utspringende følelsen når du er nyforelsket. Sommerfugler i magen, kribling og ren lykke. Men på en annen side kan det representere hvordan det er å være i et forhold og gro sammen til å enten bli til «en person» eller gro fra hverandre. Og at noen kan ha en tendens til å miste seg selv i et forhold og glemme hvem man egentlig er. Der at disse blomstene dekker akkurat ansiktene og ikke andre steder på figurene, er fordi dette ofte ses på som menneskers identitet. 

%d bloggere like this: