Selma U. E. Flodgren

Film.

Selma U.E. Flodgren

The Endless Cycle of Consupmtion (2020)
Installasjon,
Ulike Teknikker: Tresnitt, Digital kunst
___________________________________________________________________________

Selma Flodgren er en svensk-islandsk kunstner som ønsker å utrykke kritikk av verdenssamfunnet gjennom illustrative fremstillinger av mennesker. 

«The Endless Cycle of Consumption” er inspirert av pop-art bevegelsen. Pop-art startet som en kritikk av «fine art» og utfordret definisjonen av kunst. Reklamer, pop-kultur og masseproduksjon bidro til denne bevegelsen, samtidig som den også kunne kritisere den.  

Kunstverket består av tre trykk og en animasjon som er projisert over disse. Trykkene viser tre identiske dukke-lignende mennesker. De står i en positur som minner om modeller i reklamer eller moteshow. Trykket er røft, og usymmetrisk. Det som prosjekteres er en serie av klær. Disse er alle en kombinasjon av neon gul, blå og rosa. Det første plagget vises og flyttes til neste person der den igjen skifter til en annen farge-kombinasjon. Da kommer det et nytt plagg på samme plass. Denne syklusen fortsetter gjennom forskjellige klær og farge kombinasjoner og bare menneskene blir igjen.   

«The Endless Cycle of Consumtion» er en kritikk av det moderne samfunnet med tanke på forbruk og avfall. Dette gjøres ved å bruke virkemidler fra en kunst periode som glorifiserte akkurat dette: Pop-art. Denne utrykker hvordan mennesker har blitt kommersialiserte, og lurt til å tro på en illusjon av mote og sesonger. Dette symboliseres ved at menneske er avbildet som bare en dukke, og selve klærne er bare en projeksjon. En uendelig syklus av ny mote som er masseprodusert, og som består av alle farger og mulige kombinasjoner- bare for å kaste noe så snart det er «ut av sesong». 

Verket får en enda dypere mening når man innser at selve trykket har blitt utskåret for hånd i et organisk materiale (tre). Dette symboliserer det naturlig menneske. Klærne står i kontrast til mennesket med en tydelig utforming og sterke farger. Dette symboliserer hvordan den moderne verden griper inn og kapitalismens infiltrasjon av verdenssamfunnet. Dette verket, er skapt for å få publikum til å tenke selv, og trekke konklusjon rundt hva industri egentlig påvirker dem, og hvordan de i fremtiden kan se på dette.        

%d bloggere like this: