Tilia Svinndal

Tilia Svinndal

Uten tittel

Iscenesatt fotografi, digitalt foto

Har du noen gang tenkt på at det treet du går forbi på vei til jobben har vært der gjennom flere generasjoner og at for hver krig, brann og ødeleggelse har sjansen dens for å overleve minsket. Av alle trærne som en gang sto der er det akkurat dette som har overlevd?

Under en fotoutstilling på Henie Onstad så Tilia Svinndal bildene av fotografen Oddleif Apneseth. Apneseth viste bilder av den daglige driften i Sogn og Fjordane teater. I tillegg har han lagd iscenesatte bilder som tar utgangspunkt i reelle situasjoner ved teateret virksomhet.

Da den gamle sofagruppen, som hadde vært i familien til Svinndal i over 120 år var på vei ut av huset i forbindelse med oppussing, ble Tilia inspirert til å bruke denne i sitt eget iscenesatte foto. Tanken på at objekter kan være med fra generasjon til generasjon, mens vi menneskene kun er tilstede i verden et kort øyeblikk i forhold, fascinerte henne. Hun begynte å samle gamle ting hun hadde i hjemmet og plasserte seg selv inn i fotoet for å skape et bindeledd mellom det nye og det gamle. Hun ønsket å vise at selv om vi bare er tilstede en liten stund, vil sporene vi setter leve videre. Disse tre bildene i serien representerer tiden før man er født og enda ikke eksisterer, tiden man lever og til slutt når man forsvinner igjen. Ser man nøye etter i siste bilde vil man kunne oppdage små forskjeller fra det første bilde, for å illustrere den påvirkningen en person vil ha på sine omgivelser.

%d bloggere like this: