Tiril Hvidsand

Tiril Hvidsand 

Use your imagination

Maleri, 80cmx100cm
Akryl

___________________________________________________________________________

Tiril Hvidsand har alltid vært interessert i det underbeviste og barnets psykologi. Hun bruker forskjellige medier for å få frem sine budskap.

«Use your imagination» er tilnærmet surrealismen ettersom barn ser verden surrealistisk i forhold til voksene. Surrealismen er en stilart fra 1900-tallet og setter fokus på det underbeviste og absurde, noe som preger psykologien til barn.

Verket er i akryl og viser et landskap med forskjellige forestillinger og vesener. Avbildet blir flere tanker og ideer som ofte preger barndommen og dens kreativitet. Barn har ikke samme livserfaring som voksne, derfor må de selv trekke konklusjoner om hvordan verden fungerer. Dette mener Tiril er interessant, at barn bruker sin kreativitet til å tolke omverdenen.

Tiril ønsker å avbilde et barns ide av verden, men fortsatt vise at det blir preget av voksne og seriøse temaer. Bildet er fargerikt, men blir mørkere utover i bildet. Bilde er med hensikt barnslig i motivet, men med surrealistiske trekk som kan hjelpe skape en illevarslende følelse som er tydeligst gjennom en voksen persons øyne. 
Tittelen tydeliggjør budskapet om at man må bruke kreativiteten sin, og i sammenheng med bilde får man også vite at man må se på det med åpent sinn. Tiril ønsker å sette lys på den fascinerende tankegangen til barn, men også vise at barndomsminnet kan forsøples.

%d bloggere like this: