Tuva F. Kleberg

Tuva F. Kleberg

Naken

Maleri, 110x80cm

Akryl

___________________________________________________________________________

Naken av Tuva F. Kleberg er et dystrere utrykk og et eksempel på teknikkene og tematikkene hun selv liker i kunsten.


De mørke fargene, det dystre temaet og teknikken er inspirert av den nye sakligheten og dada. Her er det ofte tematikker påvirket av krig og samfunnsendring, derfor er det ofte Tuva lar seg inspirere av mellomkrigstidskunsten. 

Et stort bilde gir mulighet for mange detaljer og muligheter, derfor velger Tuva å jobbe med store flater. Hun liker å arbeide i det symbolske og mørke, derfor blir fotorealisme sjeldent i bruk. Følelsene man får av dystre motiver, ubehag og dypere tanke, blir det viktigste å fange.Tuva, og mange ungdom som henne, har vokst opp i en internettalder, og alt de ønsker av informasjon kan de finne ved noen små klikk. Det blir derfor aktuelt med de etiske spørsmål rundt tilgjengeligheten, spredningen, friheten og forbruket av pornografiske medier og hvordan synet av dette påvirker offerets stilling.
Hun har med vilje arbeidet slik at maleriet kan bli tolket på flere måter og slik at flere ting kan bli sagt på en gang. Symbolene er mer og mindre tydelige, men alle er der av en grunn. Verket skal vekke omtanke rundt tema og effekten den har på samfunnet og skape indre debatt i tolkningsprosessen. 

%d bloggere like this: