Victoria Helene Dingstad

Victoria Helene Dingstad

Den morbide sannhet

Maleri og kollasje, 100 x 70 cm

Akryl og kollasj på bokpapp

Det er så mye feil med det samfunnet vi lever i nå at det nesten er umulig å skille godt og vondt. Hvem vil egentlig det beste for oss? Er det media som bombarderer oss med dumheter slik som «Man eats underwear to beat breathalyzer», for å distrahere oss fra det som vil bli døden for vår jord som vi kjenner den? Eller er det kanskje det faktum at vi sakte begår selvmord, uten at vi selv tenker over det? Har «the killer virus» kommet for å utslette menneskeheten ettersom de grusomhetene vi utsetter oss selv for? Det er akkurat slike tanker Dingstad vil få frem i verket hun kaller «den morbide sannhet». 

I verket «Den morbide sannhet» skildrer Dingstad ulike problemer ved vårt samfunn som vi kjenner det. Verket bærer preg av både dadaismen og surrealismen. Dingstad har ved bruk av røykpakker forsøkt å få frem selvdestruksjonen vi selv utsetter oss for, hun forteller at meningen bak er å gjøre narr av samfunnets dårlige vaner og vi som er for late til å gjøre noe med det. Dingstad sier at hun håper at verket åpner for flere ulike tolkninger og opplevelser for betrakteren. 

%d bloggere like this: